Ako sa u nás vyrábajú parené syry?

70+ rokov kvality a tradície

Mliečna farma Necpaly produkuje surové kravské mlieko už viac ako 68 rokov a od roku 2016 prevádzkuje svoju mliekareň, kde spracováva časť svojej produkcie.

Záujem o výrobky je značný, z toho dôvodu mliekáreň s víziou dvoch rokov plánuje spracovávať celú svoju produkciu, t.j. 4000 litrov denne.

Mlieko do mliekárne pochádza len od vlastných kráv, pre ktoré je dorábané krmivo na vlastných poliach, lúkach a pasienkoch. Vieme tak zaručiť, že kravy nespotrebovávajú zbytočné pesticídy ani GMO.

Za zmienku ďalej stojí množstvo vápnika a horčíka, ktoré sú dôležitými minerálmi pre zdravý nervový systém.

Výrobky sú vyrábané tradičným spôsobom, teda bez úpravy tuku v mlieku, ako je odoberanie smotany či homogenizácia.

Parené syry (nite, uzlíky, korbáčiky, pletenička,..)  sú vyrábané zo surového mlieka, kde nie je z mlieka nič odoberané a takmer nič pridávané. Pridávame jedine soľ a syridlo, ktoré je potrebné na zrazenie mlieka, teda zhrudkovatenie.
Vyzrážané mliečne bielkoviny sú po odtečení umiestnené do teplého skladu pri teplote okolo 20-22 °C, kde kysnú vďaka prirodzene sa vyskytujúcim baktériám v mlieku.

Tento pomer prirodzených baktérii v mlieku je zároveň nositeľom výslednej chuti výrobkov a teda výrobky sú jedinečné a nenapodobiteľné.

Vykysnutý syr je ľahko stráviteľný a je bohatým zdrojom vápnika.
V prirodzenej forme sa v každom výrobku nachádzajú mliečne bielkoviny, vitamíny a to D, E, K, A a iné minerály.

V každom výrobku je kus nášho úsilia, chuti do práce a radosť prinášať našim zákazníkom kvalitné potraviny.