Trápi Vás laktózová intolerancia?

Prečo pasterizácia a homogenizácia mlieka nie je ideálna?

Prečo pasterizácia a homogenizácia mlieka nie je ideálna?

Viaceré zdroje uvádzajú, že z výživového hľadiska oba procesy zmenou chemickej štruktúry ničia výživovú hodnotu mlieka – prírodné živiny, zdravé tuky, vitamíny, bielkoviny a pozitívne baktérie (ale aj negatívne pre ktoré bol proces tepelného ošetrenia mlieka zavedený).

Trápi Vás laktózová intolerancia?

Prirodzene sa vyskytujúce enzýmy, ako je laktáza, galaktáza a fosfatáza, sú zničené, takže mlieko je ťažšie stráviteľné.
Toto je časť dôvodu, že sa laktózová intolerancia tak výrazne zvýšila. Viaceré štúdie poukazujú na fakt, že väčšina ľudí trpiacich neznášanlivosťou laktózy nemá príznaky po zavedení surového mlieka do ich stravy.